Ο Φορέας Διαχείρισης και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν ημερίδα με ανοιχτή συζήτηση και workshop συμμετοχικού σχεδιασμού γύρω από τους θεματικούς άξονες της πρότασης διαμόρφωσης του πάρκου σε ένα Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πάρκο, με σκοπό την ανάδειξη των συγκλίσεων και των αποκλίσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των ιδιωτών. Με τον τρόπο αυτό, το Πάρκο θα παραμείνει ο δημόσιος χώρος της πόλης, ένας ζωντανός οργανισμός που θα αξιοποιηθεί, ακόμα και με την συνδρομή ιδιωτών, αλλά δεν θα αποτελεί ένα στατικό αντικείμενο προς εκμετάλλευση, δεν θα αποκλείονται κοινωνικές ομάδες και που θα λειτουργεί ως πεδίο για να αναπτυχθεί η διαφορετικότητα και η κοινωνική αλληλεπίδραση.

Η ημερίδα και το workshop συμμετοχικού σχεδιασμού θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα των εκδηλώσεων εντός της Οθωνικής Αυλής, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρες 9:00-14:30.
Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου, της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΚΕΠΕΑ, του Συλλόγου Φίλων του Πάρκου, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, καθώς και πολίτες εφόσον το επιθυμούν.