Με απόφαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» παραχωρούνται, για 10 χρόνια, αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ιλίου, προκειμένου οι δημότες Ιλίου να συνεχίσουν να αθλούνται και να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Πάρκου

Την απόφαση παραχώρησης στο Δήμο Ιλίου, των ήδη διαμορφωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (τεσσάρων γηπέδων) που βρίσκονται εντός του Πάρκου Α. Τρίτσης για χρονική διάρκεια δέκα ετών, έλαβε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», κατά τη σημερινή 12η τακτική  του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το ΔΣ του Φορέα αποφάσισε να παραχωρηθούν στο Δήμο οι ήδη διαμορφωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και επιφυλάχτηκε για την εξέταση των λοιπών χώρων σε δεύτερο χρόνο, αφού εξετάσει  το νομικό του πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών που απαιτούνται.

Πρόκειται για μία απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες του Δήμου Ιλίου και των όμορων Δήμων να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού και να κάνουν χρήση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Πάρκου.

Παράλληλα συμβάλλει στη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και της ακεραιότητας του Πάρκου, που είναι και ο πρωταρχικός  στόχος του Φορέα Διαχείρισης.