Δελτίο Τύπου
Οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έξυπνης τεχνολογίας, προμηθεύτηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών του αναγκών, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Γ. Πατούλης: « Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής είναι η χρήση της ηλεκτροκίνησης, σηματοδοτώντας την έναρξη μία νέας «πράσινης» εποχής για την Αττική»

Στο πλαίσιο της βούλησης της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης στην Αττική και της πρόθεσης της διοίκησης να προωθήσει εναλλακτικές μορφές ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, προμηθεύτηκε ένα οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (eco car), για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών του αναγκών.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το Πάρκο όπου παραδόθηκε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο φορέα Διαχείρισης και παράλληλα δόθηκαν κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια.
Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Αναπληρωτής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Σταύρος Ζωγραφάκης και η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Μ. Χατζηαθανασίου.
Παρούσα ήταν και η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Αγγελοπούλου.

Η επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος έγινε στο πλαίσιο της προσαρμογής στην εποχή των μηδενικών ρύπων, του σεβασμού του περιβάλλοντος και της ένταξης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών, που αποτελούν προτεραιότητες για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το eco car είναι ένα έξυπνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δυνατότητα χρήσης εντός του αστικού δημόσιου χώρου είτε αυτός αφορά το οδικό δίκτυο είτε το οριοθετημένο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου. Διαθέτει εξοπλισμό της πιο σύγχρονης τεχνολογίας -GPS, USB, SD CARD, MP5- στις ελάχιστες διαστάσεις που μπορεί να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο. Έχει αυτονομία έως 300χλμ με 1€/100χλμ κατανάλωση.
Η επάνδρωση του στόλου του Μητροπολιτικού Πάρκου με ηλεκτροκίνητα μέσα αποτελεί μία επιλογή που εναρμονίζεται τόσο με τον σκοπό λειτουργίας του Φορέα όσο και με έναν από τους βασικούς στόχους που είναι η προαγωγή της εκπαίδευσης των πολιτών ως προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την κυκλική οικονομία.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα εξής:
« Ως Περιφέρεια Αττικής παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλουμε να συνδράμουμε έμπρακτα την εθνική μάχη για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνουμε και μία άλλη «μάχη», να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική, περνώντας σε μία νέα «πράσινη» εποχή.
Στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής και παράλληλα με την προώθηση της ανακύκλωσης, είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, η οποία είναι το μέλλον μας και αποτελεί βασικό συστατικό για να γίνει η Αττική μια από τις πιο σύγχρονες και καθαρές Περιφέρειες, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Σήμερα, σε μία πράξη υψηλού συμβολισμού, βρισκόμαστε εδώ στο πανέμορφο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο έχει πλέον στη διάθεσή του ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, φιλικό στο περιβάλλον. Μία πρωτοβουλία μας που σηματοδοτεί τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να εφαρμόζει πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, με πράξεις και όχι στα λόγια. Μία από αυτές είναι και η προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση, η λεγόμενη “καθαρή” ενέργεια. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας αλλά σήμερα από εδώ το Πάρκο Τρίτση δείχνουμε ότι τις δεσμεύσεις μας τις τηρούμε. Θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προς της ίδια κατεύθυνση. Εύχομαι στο νέο μας αυτοκίνητο να έχει καλές, «πράσινες» διαδρομές».